Zamisli

knjigePostoji li nešto što toliko želiš uraditi ovoga trenutka, nešto što bi te smirilo dovoljno da to više e bi smatrao ne mogućim za sebe? Znam da postoji, i uvek će postojati. Možda je to neka sitnica koju možes uraditi ali ti sediš u svojoj kancelariji i nije još vreme za kraju radnog vrmena, ili je to nešto što sebi ne možeš priuštiti..

Svoju psihu možemo smirti makar na kratko, jer naš mozak ne razlikuje javu i san. Ako želiš biti u nekom drugom gradu zamisli sebe tamo. Koračaj ulicama drugoga grada, i obilazi znamenitosti u mislima i kupi sebi suvenir. Odmori u nekim hotelu, naruči hranu koju želiš i sačekaj da ti je donesu u sobu, zatim odspavaj malo pa se vrati kući. Osetićeš olaksanje i smiriti svest. Zati skoči sa padobranom, čekaj da ti noge dodirnu dno, osećaj će biti isti i ako ne znaš kakav je, tvoj mozak zna. Budi glavni lik svoga omiljenog filma i upznaj svoje idole, pričaj s njima, možda ti daju neki dobar savet. I ne otvaraj oči dok ne osetiš da si zadovljio svoje potrebe. Postani roditelj, načnik, istaži svet, možda stvoriš nešto novo i korisno.

Dozvoili sebi da uradiš i budeš sve što poželiš imao ili nemao talenat za to. Pa ako ti se svidi uradi sve to i u stvarnosti, iskustvo ćeš već imati. A strah će nestati zajedno sa predrasudama. Tako ćeš sve svoje snove ostvariti bili oni mogući ili ne mogući. Upoznaj sebe, jer ko ne poznaje sebe džabe upoznaje druge.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *