Zamisli

knjigePostoji li nešto što toliko želiš uraditi ovoga trenutka, nešto što bi te smirilo dovoljno da to više e bi smatrao ne mogućim za sebe? Znam da postoji, i uvek će postojati. Možda je to neka sitnica koju možes uraditi ali ti sediš u svojoj kancelariji i nije još vreme za kraju radnog vrmena, ili je to nešto što sebi ne možeš priuštiti..

Svoju psihu možemo smirti makar na kratko, jer naš mozak ne razlikuje javu i san. Ako želiš biti u nekom drugom gradu zamisli sebe tamo. Koračaj ulicama drugoga grada, i obilazi znamenitosti u mislima i kupi sebi suvenir. Odmori u nekim hotelu, naruči hranu koju želiš i sačekaj da ti je donesu u sobu, zatim odspavaj malo pa se vrati kući. Osetićeš olaksanje i smiriti svest. Zati skoči sa padobranom, čekaj da ti noge dodirnu dno, osećaj će biti isti i ako ne znaš kakav je, tvoj mozak zna. Budi glavni lik svoga omiljenog filma i upznaj svoje idole, pričaj s njima, možda ti daju neki dobar savet. I ne otvaraj oči dok ne osetiš da si zadovljio svoje potrebe. Postani roditelj, načnik, istaži svet, možda stvoriš nešto novo i korisno.

Dozvoili sebi da uradiš i budeš sve što poželiš imao ili nemao talenat za to. Pa ako ti se svidi uradi sve to i u stvarnosti, iskustvo ćeš već imati. A strah će nestati zajedno sa predrasudama. Tako ćeš sve svoje snove ostvariti bili oni mogući ili ne mogući. Upoznaj sebe, jer ko ne poznaje sebe džabe upoznaje druge.

Оставите коментар