Ako je skupo ne znači da je kvalitetno

Oduvek sam se ježila na belu majicu preko koje je ogromnim slovima ( čitaj da ti naočare za vid nisu potrebne), ispisan naziv brenda. Bez da je pipnem, da je ne daj Bože ne bih oštetila, zagledala bih je sa svih strana kako bih našla koju razliku od one kod Kineza. Jedinu razliku koju bih našla je što njima umesto Louis Vuitton, piše Louise Vuitthon. Kasnije kada sam skupila dovoljno hrabrosti dodirnuti to skupo blago, uvidela sam ogromnu razliku između Louis-a i Louse-a. Skupo ne znači i kvalitetno.

Pa tako stižemo do današnje teme. Koliko skupo može biti nečije pisanje? Možda se nikada niste baš ovako zapitali, ali vam je sigurno prošlo kroz glavu nešto što je postiglo veliki uspeh, ali se vama nije dopalo ili obrnuto. Kada je reč o pisanju, majcu menja delo koje je autor stvorio, a brend je pisac. Čak i kineska majca ima svoj brend, ali on nije unikatan već je loša kopija. Moramo priznati da kopija po nekada može imati svoje dobre strane, ali ko će sa Vutthon-om izaći u javnost? Niko!

Čitaoci ne žele Lanu koja će biti ista kao Ana. Isto tako niko neće čitati prepisan tekst u kojem se jedino autor razlikuje, a nekada čak ni to. Popularna tema prestaje biti popularna onog trena kada počne gušiti čitaoce. A pošto smo sve manje i manje toleranti, te nam je i pažnju teže zadržati, menjaj temu odmah. Pravi pisac ili bloger zna kada će po najvećoj ceni „prodati“ svoj tekst publici. To znači da će sačekati da se publika uželi neke teme, koju će servirati kao najukusniji dezert. Do tada će obrađivati tekstove na svoj način i uvek se truditi zadržati svoju autentičnost. Naravno da sve mora biti iz srca!

U današnje vreme je teško izmisliti nešto novo, ali pravi i drugačiji pristup već postojeći izum može pretvoriti u novitet. Ne ističu se uvek oni oni najbolji, već oni koji se trude to i postati. Mnogo puta sam videla da edukativni i korisni sadržaji stagniraju u broju pratioca, a razlog je nedovoljna posvećenost. Isto tako su me neki dobri blogovi ili profili svojim odustajanjem motivisali da to nikada ne uradim bez obzira na sve. Tada sam shvatila da se ljudi lako vežu za autora ili kreatora, a njegovo odustajanje ili brisanje profila rezultira razočarenjem publike. I kada bi ponovo došao sa istom ili boljom temom, u ljudima će uvek ostati ona sumnja njegove neistrajnosti.

Skupa maska kojom se mogu zamazati oči publici, kad tad spadne i ostavi skelet stvarnosti. Zato budimo svoji i istrajni do kraja koji možda nikada neće ni doći.

Pozdrav!

Svetlana Pantović

2 thoughts on “Ako je skupo ne znači da je kvalitetno”

Оставите коментар