Anđeli čuvari

Dobro poznata rečenica “ Ti imaš anđele čuvare“, i posle mnogo vremena zaista sam to shvatila. Svi mi imamo nekoga ko često razmišlja više nego mi sami. Kada kažem anđeli čuvari ne mislim samo na nekoga ko nam spašava život već na nešto mnogo veće. Oni su neka veća sila od nas koja nas koliko štiti, toliko i uči, vraća u nazad i pomaže. Jedno moramo znati, a to je da oni ne žive naš život, pa tako ne mogu doneti odluke umesto nas. Mogu nas upozoriti i upoznazi sa situacijom koja sledi ali ne mogu reagovati.

Mene moji anđeli česti vrate kući kada nešto zaboravim. Bilo to i na samom izlazu iz zgrade ili vrata. Dešavalo mi se da se vratim po jednu smešnu stvar koja mi čak nije ni potrebna, da bih shvatila da sam ustvari došla po nešto što nisam ni znala da sam zaboravila poneti. Fenomenalno zar ne? Morate priznati da je to zaista neka jača sila od nas u pitanju.

Jednom mi se takođe desilo da sam krenula u teretanu, da bih u prevozu shvatila da nisam ponela propusnicu. Vratila sam se kući i odlučila otići za koji sat. Kada sam drugi put pošla na pola puta sam shvatila da u mi u torbi nema novčanika, jer sam ustvari zamenila torbu. To nije bila slučajnost niti moja neodgovorost, već jača sila koja mi nije dozvolila da taj dan odem na treninig. Zašto, ne znam. Ali sam sigurna da je razlog postojao.

Nikada nemojte siliti ono što trenutno nije za vas, jer razlog uvek postoji iako ga mi ne znamo. Jače sile od nas znaju, i čuvaju nas od opasnosti.

Danas mi se takođe desila situacija koja mi je pokazala da je neko uvek tu za mene. Bila je to jedna bezazlena situacija, zbog koje sam se iznervirala a sada se smejem.

Pozdrav!

2 thoughts on “Anđeli čuvari”

Оставите коментар