Da li svako može biti pisac?

Odlučila sam da se malo zabavim ovom temom i izneti par ličnih stavova. Ja nisam završila filološki ili učiteljski fakultet pa sam zato počela pisati. Niti sam završila kurs pisanja i slično. Počela sam pisati iz ljubavi prema pisanim rečima koju osećam još malena. Moji tekstovi su napisani dušom i osećanjima koja posedujem. Nekada imam osećaj kao da umesto mene piše neka jača sila. Volim ovo što radim i pisaću sve dok osećam potrebu za tim.

Jedno vreme sam želela pisati za magazine ili časopise pa sam na internetu tražila poslove. Nailazila sam na oglase u kojima su precizirali da je potrebna neka titula pisca i književnika, što me je nateralo da pre vremena odustanem od želje pisati za druge i prijaviti jer nemam taku titulu.

Moje pisanje sam nastavila tamo gde nikome nije bitna titula već sama reč, tamo gde me niko ne ograničava. Baš ovde, na svom blogu. Razlog zašto sam sve ovo napisala je taj što smatram da svako može biti pisac ako to zaista želi. Potrebno je znati azbuku ili abecedu, čak ni pravopisi nije problem jer u 21. veku se sve može naći na internetu. Ono što je bitno za sve koji žele biti pisci je da pišu o stvarima koje vole i znaju. Iz iskustva kažem, jer sam pokušala pisati o nečemu što mi je bilo manje interesantno i bilo je kratkog veka.

Pišite što više i neka to bude iz srca. Pišite šta vam god padne na pamet, jer se tako vežba. Neka vas niko ne ograničava, jer vas niko sem samih sebe ne može ubediti da nešto ne možete.

Svako može sve dok veruje u sebe.

Pisanjem praznimo dušu i oslobađamo energiju, a time privlačimo pozitivne stvari. I nemojte se plašiti da niko neće čitati vaše tekstove, jer se uvek nađe neko ko ima slične stavove kao vi. Još jedna zanimljivost je ta da počinjete privlačiti pažnju tek onda kada o njoj ne razmišljate. A postajete pravi pisac tek onda kada vam nije bitno napisati tekst već vam je bitan onaj savršen osećaj dok stvarate nešto svoje, dok pišete.

Pisac je onaj koji uživa dok piše svoje tekstove više nego dok ih čita i deli.

Nikada ne odustajte od svojih snova, pa makar bili sami u njima.

Lugares-que-potencian-tu-creatividad-como-escritor- (1)

Pozdrav!