Gde je nestala?

Ako je neko voleo kampovanje, onda je to Milan, momak koji je ima kolekciju šatora u garaži. Ceo taj proces i sam boravak u prirodi ga je dovodio do onog pozitivnog ludila neopisivog rečima. Međutim njegova dugogodišnja devojka Nina nije bila neki ljubitelj spavanja u leglu buba, pa su retko kampovali zajedno. Dok bi ona uživala u toplom domu sa svojim drugaricama, on i njegova tri najbolja druga bi osvajala teritoriju i grejali se pored vatre.

Poslednjih par dana, Milan je često odlazio ali nije noćio u šatoru, već je dolazi uveče kući. Sinoć ga je Nina podsetila na sutrašnju godišnjicu veze i da bi volela da je provedu kod kuće uz hranu i po koju čašu vina. On ju je pogledao i rekao da ništa ne sprema, jer već rezervisao večeru u jednom jako elegantnom restoranu. Iako joj se ta ideja nije preterano dopala, odlučila da ga ne odbije jer se potrudio. Nina nije bila od onih devojaka koje su trčale za skupim mestima, niti je volela gužvu i buku. Njoj je za sreću dovoljno par dragih ljudi i puno smeha u toplom domu. Sutra će preći preko svega, ipak je to njihov dan.

Kada se probudila, Milan je već otišao svojim putem, a ona posle laganog doručka je produžila na posao. U toku dana joj je stigla poruku, da će doći po nju odmah posle posla. Iako nije bila baš prikladno obučena za restoran, nije se protivila. Čak šta više ponadala se da će je ipak negde dgrugde voditi. Nije bila daleko od istine, ali joj nije moglo pasti na pamet šta je Milan spremio. Dan je prošao mirno i bez većeg posla, pa su ga oboje rasterćeno priveli kraju. Čim je došla do auta, Milan joj je veza oči povezom, kako mu ne bi pokvarila iznenađenje. Putovanje je potrajalo duže nego što je očekivala, te je htela skinuti povez, ali joj Milan nije dozvolio. Kako su se približavali cilju, između njih se počela osećati neka čudna napetost. Mrak je već skoro pao, kada su stigli do odredišta.

Milan je polako skinuo povez za Nininih očiju, te je ona istoga trenu vrisnula. Nalazili su se daleko od grada i oko njih nije bilo nijedne kuće. Samo velikog ukrašenog šatora, fenjera i svetiljki koje su bile poređane u obliku srca. Od šoka koji je doživela, sva isprepadana je uletela u šator, čija unutrašnjost je takođe bila dekorisana. Sela je na dušek, uzela jastuk i zaplakala, ne obrativši pažnju na Milanov trud. On se jako brzo naša pored nje i pokušao je umiriti, ali bilo je bezuspešno.

Jedsnostavno se nije mogla smiriti, te se istrgla iz Milanovig zagrlaj i istrčala iz šatora. Iako je istog trena potrčao za njom, Nina je jako brzo nestala iz Milanovog vidokruga. Pitao se šta je toliko loše uradi, da je tako burno reagovala. Znao je da ona nikada do sada nije bila ovde, pa je uspaničeno uzeo telefon i pozvao je. Priroda kao priroda, uvek gleda da nas liši tehnologije, pa tako dometa nije bilo. Pola noći je Milan tragao za njom, ali bezuspešno i jedinu nadu mu je ulivala pomoćna služba.

Došli su brzo posle Milanovog poziva i započeli veliku istragu za Ninom. Milan je ostao u šatoru i gledao u crvenu kutijicu na Nininom dušeku. Ova noć je trebala biti posebna i nezaboravna, a sada je shvatio da će biti samo nezaboravna. Kada ju je otvorio i video prsten koji joj je izabrao, a niz njegovo lica je pala velika suza. Dijamant je tada još više zasijao, a Milan od iscrpljenosti pao na dušek i zaspao.

Te noći je sanjao čudan san, njih dvoje kako lebde u svemiru i smeju se. Oko njih nije bilo ničega sem njih. Zagrljeno su plesali uz njenu omiljenu pesmu, dok mu je ona polako počela kliziti iz zagrljaja. Tada ga je probudio policajac koji mu je rekao da je još uvek nisu našli i da će nastaviti potragu dok ne stignu do bilo kakvog traga. Traga kojeg nije bilo, ni tada, a ni sutra.

Milan više nikada nije video Ninu, ali je u dubini duše znao da je živa, dobro skrivena od njega i kampovanja koje nije volela.

Pozdrav!
Svetlana Pantović

4 thoughts on “Gde je nestala?”

Оставите коментар