Gladijatori, humanizam i renesansa u jednom dahu

Italija, zemlja ljubavi i umetnosti. Kamen temeljac Rimskog carstva koje nestalo ali ostavilo za sobom tragove koji će večno postojati.

Pre 6-7 godina bila sam u Veneciji i Veroni, ali svakako bih volela da ponovo posetim ta dva grada, jer verujem da bi danas na mene ostavili još lepši utisak. Ove godine na red je došao ne bilo koji grad, već Rim. Jedan zaista prelep grad koji vredi posetiti, ali kako treba. Muž i ja smo proveli punih šest dana u Rimu i moram vam priznati da nismo uspeli da ga dozivimo u celosti. Italijani su jako pozitivan narod i ako ne znaju engleski, bez problema će vam pričati na italijaskom. Bez obzira da li znate ili ne znate njihov jezik, oni će vas sigurno naučiti sigurno makar nešto. Ali da ne dužim više, hajde da vidimo šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Bonus*

Nadam se da ste uživali u putovanju kroz Rim i mojim dogodovštinama. Sigurna sam da ću mu se jednog dana opet vratiti, iako nisam bacila novčić u fontanu Di Trevi. Ovo je bilo jedno od mojih dražih mesta, sa kojeg nosim more pozitivne energije.

Pozdrav!

Svetlana Pantović

6 thoughts on “Gladijatori, humanizam i renesansa u jednom dahu”

  1. Повратни пинг: Uz lake vežbe do brzog izgovora “NE” – S. Pantović (Stranice života)

  2. Повратни пинг: Moja 2020. godina – S. Pantović (Stranice života)

Оставите коментар