Gledate Prag mojim očima

Nešto novo i drugačije od mene nastaje upravo sada. Obilazeći Prag i slikajući ga poželela sam da podelim sa Vama delić atmosfere koju sam doživela. Da se odmah razumemo, ovde neće biti ni trunke istorije već samo moje reči u moru mojih osećanja. Više slika i manje teksta, jer nekada slike više govore od reči. Nisam umetnik, ali se sada tako osećam i želi da se svako ovako oseća. U moru sličnosti stvarajmo razlike, jer one su nam zaista potrebne.

Svet postoji da bismo ga mi obišli, jer putovati znači učiti, o sebi najviše.

DSC_0088
Prag noću, ništa manje lep nego preko dana, šta više čak je još više je romantičan. Trenutak uhvaćen sada i ko zna kada, baš ovakav.
DSC_0107
Ovim remek-delom sam očarana toliko da nisam ni proučavala šta je ono ustvari, već sam samo gledala i gledala i…
DSC_0115
Neke svari ne trebaju imati ime, ne trebaju imati ništa više sem samog postojanja. Jer njihova svrha jeupravo da budu tu i postoje, tako savršene.
DSC_0117
Kojim god putem kreneš negde ćeš sigurno stići, pitanje je samo gde želiš. A ako pak ne znaš. srce zna, ono ćete odvesti tamo gde trebaš biti.
DSC_0123
Pogled koji je sve rekao a da ni jednu reč nije progovorio. Pogled koji ti daje neku posebnu moć, koja ostaje u tebi zauvek. Moć trenutka.
DSC_0132
Jesen, hvatam je na svakom ćosku dok ne postane ona kasna i tmurna. Ovakava je tako posebna, neodoljiva i neukrotiva.
DSC_0134
Oko nas su svuda putokazi, samo ih mi retko primećujemo. Neki su vidljivi golim okom a neke samo naša duša vidi i oseća.
DSC_0142
Na trenutak sam ostala bez teksta, a možda on nekada nije ni potreban. Ali oči ne prestaju gledati, one pišu beskrajni roman.
DSC_0160
Još jedan vidikovac vredan pažnje, i poseban i nimalo isti nego predhodan, Ima on svoju čar, onako drugačiju.
DSC_0164
Venecija u Pragu ili Prag u Veniciji, ili pak ni jedno ni drugo. Već dar prirode baš na ovom mestu , svoj na svome.
DSC_0175
Svega po malo ali ničega previše. Terasa u cveću mi je bila inspiracija.
DSC_0178
Jedna od mojih omiljenih slika, ptice u letu. Njigov slobodan let me uvek sve više i više oduševljava. Divno je zabeležiti ovako nešto, jer su zaista neuhvatljive.
DSC_0183
Galeb koji uživa u pogledu i ne mari za užurbanim posetiocima koji pored njega prolaze. On zna živeti i ulepšati ovaj prelep grad onako kakomu dolikuje. Takođe moja omiljena slika.
DSC_0207
Neko sam ko voli zgrade i arhitekturu, pogotovo stare zgrade sa puno detalja. Ove su bile baš po mojoj meri, šarene i tako savršene.
DSC_0209
Prag je grad ljubavi i romatike koja se oseća u vazduhu. Ljubav miriše mirisom ruža, lala a i čokolade koju naviše volim.
DSC_0218
Možda je malo kriva ali da je prava ne bi bila ovako savršena. Prikazuje sve što se na njoj treba nalaziti, bađ zato što je ovakva.
DSC_0222
Parkovi daju gradu čar i dar, i u njima je mnogo što šta počelo. Prvi koraci, prve ljubavi i prve pobede.
DSC_0225
Na ovom mestu se desilo nešto što me je u trenutku paralizovalo i nije uslikano aparatom ali jeste očima, labudovo sletanje. Ta velika ptica sletela na reku lepše od bilo kog aviona. Ne mogu ni opisati rečima taj prizor koji ću zauvek pamiti.

I tako se završava moj obilazak Praga, ali sigurna sam da ću ga ponovo posetiti jer je zauzeo neko posebno i skriveno mesto u mome srcu.

 

4 thoughts on “Gledate Prag mojim očima”

Оставите коментар