Lična harmonija

F302005Kada sunce izviri posle duge noci i svojim zracima pomiluje svakoga od nas, usne same se počnu mimoljiti dok ne nadju položaj u kome ostaju, osmeh koji godi. Novi dan, ni malo sličan nego juče, samo stare obaveze.. Jutarnja šolja mleka za razbudjivanje i dan može početi. Dok neki odlaze na posao drugi brzim koracima željni znanja koračaju ka svojim ustanovama. Tamo se smenjuju dešavanja, razmenjuju reči i pogledi, juri i žuri, uz taj osmeh koji godi.

Pa nekako vreme brzo prolazi, samo jedim pogledom na sat bliži se vreme vraćanja u ličnu harmoniju. Kada kažem harmoniju mislim na ono vreme koje posvetimo sami sebi, ono vreme koje nema cenu. Neki to zovu samoćom a ja slobodom. Sloboda u krilima ptice koja se vijore na nebu bez odredjenog smera kretanja i krajnjeg cilja. Sloboda u nogama čoveka koji korača u nedogled, sam, i ne oseća se usamljno već srećeno.

Naše telo teži odmoru od svega, teži tišini i ćutanju. Mi imamo potrebu nešto raditi sami, na kratko se skloniti od ljudi a to ne znači otudjiti se već dati sebi prostora. Raditi ono što volimo i sebično priredjivati zadovoljstvo samo sebi, u nama treba buditi zadovoljsvo bez imalo srama, jer ne možemo usrećiti druge ako prvo ne usrećimo sebe Puniti svoju energiju znači puniti je sam, a dopunjavati sa drugima… A ja to upravo radim ovim pisanjem. Osećam kao da mi nešto struju kroz telo dok moji prsti lupkaju po tastaturi i ispisuju tekst. Moje misli su usresredjene samo na mene, kao majka na svoje dete, one me hrane, pružajući mi snagu za nastojeće izazove. Dan nije dan ako komad nismo sačuvali samo za sebe, i onako zadovoljno ga „pojeli“ i zasitili se. Zato je svaki dan drugačiji.. ja ću svaki put pisati dugačiji tekst a ti nećeš pevati istu pesmu, dok je nebo iste plave boje kao i juče…

I sa istim onim osmehom sa kojim smo se probudili utonućemo u san i sačekati novo jutro.

Оставите коментар