Moj Blogmas počinje

Trenutno najpopularnija tema na internetu je Vlogmas. Iskrena da budem, nisam znala šta vlogmas predstavlja. Pretpostavljam da ima ljudi koji takođe ne znaju, pa ću u kratkim crtam objasniti šta je on i zbog čega sam se dotakla ove teme. Vlogmas je dugogodišnji trend na YouTube-u koji traje od prvog decembra pa sve do Božića. YouTube-ri ili vlogeri u tom periodu objavljuju po jedan video koji se bazira na svakodnevnim aktivnostima. Prvobitna zamisao je bila objavljivati video klipove vezane za Božić. Poenta je da se zaista svaki dan objavi po jedan video klip, bez obzira kojeg  je sadržaja. Što znači da je YouTube prebukuran do Božića, jer ova manije popularna širom sveta.

Zašto sam se dotakla ove teme?

blogmas-large

Videla sam da postoji i akcija pod nazivom Blogmas, ali nije toliko popularna kod nas od kako se svet sa bloga prebacio na vlog. Zato želim da na ovaj način pokažem da je Blog i dalje živ. Odlučila sam da se i ja pozabavimo ovom manijom na malo drugačiji način i tri dana kasnije, ali sve mi je oprošteno. Niame, od danas pa do Božića ili pak produžim koji dan, ću pisati po jedan tekst dnevno. Tekstovi koje budem objavljivala biće iz različitih sfera, neću se bazirati samo na svakodnevnim dešavanjima već ću biti šarenolika. Ali pošto je ovo nastalo zbog Božićnih praznika, koji tekst će biti posvećen i njima. Moj blog ima nekoliko kategorija i trudiću se da pokrijem svaku. Iskreno jako sam uzbuđena i smatram da će ovo biti jako korisno za mene i svakog od vas ko mi se bude pridružiti.

Spremna sam i na izazove, svako ko želi,  može mi zadati temu za pisanja i ja ću se potruditi da je odradim na najbolji mogući način. Dodeliću i tag #blogmas kojim ću obeležavati svaki tekst koji sam napisala u ovom periodi.

Ova obaveza će dosta uticati na moju psihu prvenstveno a zatim i na moji stil pisanja, redovnost, kvalitet i kavantitet. Jedva čekam da razdrmam svoje vijugice. Svesna sam da ovo neće biti lako, šta više mislim da je ovo mnogo teže od Vlogmas-a, ali verujem u sebe. Blogovanje je jedna prelepa stvar i zaista se razlikuje od vloga. Više o ovoj temi  možete pročitati https://ceca95.wordpress.com/2019/10/22/blog-ili-vlog/ .

Sve što je bilo bitno za ovu temu sam rekla, i od ovog posta moja Blogmas manija počinje!

Šaljem Vam svima veliki pozdrav!

 

0 thoughts on “Moj Blogmas počinje”

  1. Bravo za tebe,jer ja ovo ni u snovima ne bih mogla! Inace,u skorije vreme pocecu i ja sa svojim blogom,ali plan mi je da objavljujem postove jednom nedeljno. Citam te odskora,svidja mi se kako pises. A posto sam i ja za to da blog ne bude skrajnut zbog vloga,potpuno te podrzavam. Tema koju bih ti predlozila je LEPOTA ( sta god to predstavljalo za tebe)…Naravno,ovo je samo predlog,ne moras ga uzeti u obzir. Do pisanja i citanja, pozdrav 💖🙂💋

  2. Повратни пинг: Top 5 dobrih strana blogmas-a – S. Pantović (Stranice života)

Оставите коментар