Moja 2020. godina

Prošle godine sam pisala o mojoj 2019oj godini, a danas sam odlučila posvetiti jedan tekst 2020oj. Počela je mirno prvim bračnim Badnjim danom i Božićnim ručkom, koji smo pripremili. Ovu godinu ću sigurno pamtiti po samostalnom kuvanju, koje sam diplomirala. Koliko mi je na samom početku sve delovalo teško, a danas se mogu pohvaliti da umem spremiti mnogo toga. Tu je i prva Božićna česnica koja je ispala bolje nego što sam očekivali, kao i rođendanske torte koje do tada nisam sama pravila. Zavolela sam proces pripreme hrane, pa sam tako počela i eksperimentisati.

Pre nego što se virus proširio, otišla sam prvi put sama avionom za Francusku, gde je već nedelju dana Djole završavao obuke. Tamo sam se ponovo srela sa svojim strahom zavani lift, ali mi je bilo mnogo lakše nego prvi put. Ovaj put smo bili u istom hotelu, samo par spratova niže. Vreme je nažalost bilo kišovito, ali sam vam uspela napisati jedan članak o Bordou i Tuluzu, sećate se? Posle nedelju dana u marta, sam poslednji put bila u Srbiji ove godine, što mi je i dalje neverovatno. Posle toga smo ušli u karantin koji je imao svoje pozitivne i negativne strane. Kako „moja 2020 godina“ treba predstaviti sve moje lepe događaje, tako ću zaobiće sve koje mi se nisu dopali.

Karantin je Đoleta (mog muža) poslao u home office, što je meni bila odlična stvar. Tada me je naučio da igram remi, koji je postao naša svakodnevna rutina. A nešto kasnije smo otpočeli tradiciju igranja „ne ljuti se čoveče“ online i offline. U tom periodu sam se trudila usavršavati sebe što je više moguće, te sam poslala svoju prvu priču na konkurs „priče iz izolacije“. Ono što me je oduševilo je odluka da od svih priča naprave knjiga, koju smo dobili na poklon. Počela sam od dve strane jedne knjige i ne planiram se tu i zaustaviti. Posle nekog vremena sam saznala za profil „podrži talenat“ koje su osnovale dve divne devojke. Odlučila sam dati svoj prvi intervju u kojem sam predstavila svoj blog i sebe. Zaista jedno jako lepo iskustvo i dajem vam sve preporuke za instagram profil „podrži talenat“.

Ovu godinu ću pamtiti po istrajnosti i započinjanju kućnog treninga „insanity workout program“ koji je stvarno fenomenalan. Vežbe se rade 5 ili 6 dana nedeljno po pola sata, i svaki dan poseduje spektar različitih vežbi. Rezultati se brzo osete, a i vide! Leto je brzo došlo, ali planirano more se moralo odložiti, ali sledeće godine se neće izvući tako lako. Međutim kada sam se najmanje nadala, krajem avgusta smo otišli u Italiju. U Rimu ste virtualno mogli uživati sa mnom, dok sam iznosila svoje iskustvo. Jedan prelep grad koji ću sigurno ponovo posetiti, u daljoj ili bližoj budućnosti. I tu se putovanja za ovu godinu zarvšavaju, ali svakako sam zahvalna što ih je bilo.

U ovoj godini sam bila mnogo više posvećena instagram pisanju, ali sam u decembru presekla i započela svoju eru blogmasa. Čim sam se više posvetila blogu, postala sam zaista zadovoljna i srećna što radim ono što volim. Tako sam neko vreme posvetila svom prvom dizajniranju poklona za sve vas koji ste ga želeli. Napravila sam vam kalendar za 2021 godinu sa ličnim citatima i slikama iz Rima. Kako nisam želela da se poklanjanje na tome završi, dizajnirala sam personalizovanu čestitku i mesečni planer. Poklone vam idalje mogu poslati!

Kako ova godina još uvek nije gotova, i kako mi je nedostajalo druženje kojeg je ove godine bilo jako malo. Juče smo bili na jednoj fenomenalnoj večeri kod Đoletovog kolege sa posla. Probali smo restoransku hranu koja je spremljena kod kuće. Nekako mi je samo to jedno veče nadomestilo mnogo toga što mi je toliko nedostajalo cele godine. Uz prijatnu atmosferu, puno osmeha i priče smo proveli veče.

I za kraj, selim se iz Austrije, ali to gde neka za sada ostane tajna. Davno sam obećala tekst o Beču i nadam se da će i on obeležiti ovogodišnji blogmas, jer je to zaista zaslužio.

Pozdrav!
Svetlana Pantović

1 thought on “Moja 2020. godina”

Оставите коментар