Muzikom protiv stresa

Depresija i stres su često tabu teme o kojima niko ne želi govorite vać ih potiskuje u sebi. Živimo u 21. veku gde bi trebalo biti normalno pričati i rešavati probleme. Pa sam zato odlučila dati par saveta kako da do problema ne dođe i kako ga prevazići ako je prisutan.

Najbolja metoda suzbijanje depresije i smanjivanje stresa je muzika. Ona hrani naše nerve i opušta sve zgrčene mišiće. Muzika je jača od bilo kog oružja. Najgore što možete uradite sebi ako se ne osećate dobro je pustiti ili pevati neku tužnu melodiju. Time samo povećavate patnju i vaša energija je sva manja i negativnija. Koliko god bilo teško morate pustiti ili zapevate veseliju pesmu koja će vam podići energiju. Odmah ćete osetiti olakšanje i pad tereta sa leđa. I tu ne stajemo, energija mora učestalo rasti ili se zadržati na nekom zavidnom nivou.

Niko ne mora ni znati da vam dan počeo loše ili da ste bili deprsivni, lečite sami sebe muzikom. I ne ustručavajte se i ne negirajte sami sebi depresiju koja vas je posetila. Depresija ili pad energije nastaje samo zbog nas samih. Znači nije kriv, kriva ili krivo to zbog čega se osećate loše, vi ste dozvolili sami sebe da se tako osećate. Koliko god to zvuči čudno i ne moguće upravo je tako.

Depresija takođe nastaje pri ne dovoljno posvećenoj pažnji sebi. Kao što dete plače kada nešto želi, tako i duša plače kada ne vodimo računa o njoj. To su one depresije ili loši dani kojima „ne znamo razlog“, s ustvari smo razlog mi sami. Često previše mislimo na druge a sebe zaboravljamo i stavljamo po starni, a to ne može proći ne kažnjeno. Sve dok ne počnemo reagovati i raditi na sebi, emocije će biti slabe odnosno biće prisutna tuga a energija niska. Kao što sam malo pre pomenula prvi i najbolji korak kojim našoj duši i telu dajemo do znaja da mislino na njih je muzika.

Budimo svesni da o sebi moram brinuti do karaj života i da sebi trebamo biti najvažnije. Sve što radimo radimo prvo za sebe pa onda možemo raditi za druge. Ovo sam pomenula i u jedmon od mojih predhodnih tekstova. Ne dozvolite da vaša duša i telo moraju upaliti alarm da biste se pokrenuli. Ako alarm radi onda ste ušli već u kasnu fazu iz koje se teško izlazi. Našu sreću mi stvaramo a ljudi koje volimo nam samo malo u tome mogu pomoći. Ne očekujte da ćete moći uvek biti srećni ako su vaši voljeni srećni, jer tako neće biti.  Ne živimo mi od tuđe sreće i tuđeg uspeha koliko god to grubo zvučelo.

Kao što uvek kažem, volite sebe uvek i svuda.  A muzika i pesma neka vam budu alat za bolje sutra.

woman-3435842_1920.jpg

Pozdrav.

 

Оставите коментар