Nepoznat broj

-„Hej nema veze što kasniš, nije mi bio problem sačekati te. Šta ćeš da piješ?“

-„Limunadu, čuo sam da ima neke vitamine koji su nam neophodni. Uzmi i ti, hej konobar daćeš nam dve limunade. „

-„E pa da ti počnem priču, mnogo toga se desilo za ova dva dana. Pazi ovako, veče pred moj rođendan me je pozvao nepoznat broj. Naravno da se nisam javila, ali je bio baš uporan. Za sat vremena sam sigurno imala petnaest propuštenih poziva. Baš mi nije bilo svejedno, još sama kući… U međuvremenu sam se čula sa drugaricama, naravno da im ništa nisam rekla, i dogovorimo se da izađemo u provod. Nepoznat broj me nije zvao dok sam se spremala, pa sam i zaboravila na njega.
A pazi sada, samo što sam ugasila fen, zazvoni mi neko na vrata. Noge su mi se odsekle! Na prstima sam otišla do vrata i provirila kroz špijunku. Kad’ ono moje drugarice, dve kokoške koje se nisu ni najavile da dolaze.

Kako smo sele da popijemo koju pre izlaska, moj telefon ponovo poče da zvoni. Nepoznat broj. Njih dve već polu pijane, kliknuše zelenu slušalicu. Sad’ nisam mogla baš tako prekinuti vezu, pa upitah ko je to. Sa druge strane žice muk, cela sam se naježila. Posle mog trećeg halo, puče veza. Mislim se neko se baš ružno šalio sa mnom, ali nema veze.

Svako smo nas tri otišle u našu kafanu i ludo se provele. Jeste  da nemam pojma ko je pevao, ali je bilo totalno ludilo. Veću gužvu nisam videla, ili je ipak bilo manje dima nego obično. Negde oko 4h smo se umorile, pa odlučismo ići kući. Ne bih ni znala koliko je sati, da mi nije stigla poruka u kojoj je pisalo ‘čekam te kod crvene trafike’. Da ne psujem sada, ali ta osoba je znala gde se nalazim! Ja sam onako u bunilo otišla do wc-a i nazvala broj. Javio mi se muški glas i rekao da odmah dođem, tiho je pričao pa sam ga jedva čula. Na moje pitanje ko je on, prekinuo je vezu. Posle toga me je još  tri puta pozvao i poslao još toliko poruka. U poslednjoj poruci je pisao „crni“. Ne znam šta je to značilo, ali mu nisam ništa odgovorila.

Hvala nebesima taksi je brzo došao i sačekao nas na sporednom izlazu iz kafane. Te večeri sam jedva zaspala, a on me više nije zvao“.

-„Auu koja slučajnost. Jel’ si znala da mene zovu Crni? Konobar, mi bismo da platimo.“

Pozdrav!

Svetlana Pantović

Оставите коментар