Nešto drugačije ali ne manje važno

uspehh

Napokon  mi je srce puno, toliko da imam osećaj kao da u njega ne može više  ništa stati a ustvari može stati ceo svet. I stalo je uptavo to, ceo svet.

Emocije moje osećam ne mogu opisati ni rečima ni slovima ali upravo te emocije pišu ovo umesto mene. Iako nemam naviku pisati ovakve tekstove, sada sam napravila izuzetak odnosno „nešto“ je bilo jače od mene.

Desilo mi se nešto za šta bi mi mnogi rekli da ne bih baš trebala biti ovoliko srećna, da je ovo izazov sa kojim se možda neću izboriti. Da ću biti potištena i tužna dok ne dodje taj dan, da taj dan možda neće ni doći… Ali evo pre nego što iko stigne tako nešto da mi saopšti ja ću ovako javno reći da takva sudbina nije krojen za mene već za njih. Moja je predivna i posebna, onakva kakvu sam oduvek želela i često imala, često a ne uvek samo iz razloga što nisam dovoljno verovala. Ali sada verujem u sebe, u nas, više nego ikada i znam da možem sve što poželimo. A želimo da pobedimo u ovoj igri. Da, biće preprea uvek ali one nas neće uništiti već samo još više ojačati i probuditi. Sve te teškoće gledam kao izazove gde ću pokazati  koliko sam  jaka i koliko mogu. I evo jedva ih čekam…

A taj peroiod moje „tuge i bola“ gledam kao jedan od boljih u mom životu, tada ću  što više raditi na sebi, upoznavati samu sebi i biti srećna kao i do sada što je i najbitnije. Mi jake žene sve gledamo sa one bolje strane, a onu lošiju prepuštamo drugima koji je toliko žele. I jednim i drugim ženama kažem: ,,Samo napred, to je vaš izbor“.

Trud je potreban ali vera u sebe je presudna, ljudi će se pre boriti sami sa sobom nego što će saslušati svoje srce i dušu, a ona uvek ima odgovor na svako naše pitanja.

I uvek se vratim na temu koja mi paše i o kojoj volim pisati. Ah ta moja inspiracija, sada kada sagledam shvatam da sam sama sebi najveća inspiracija a to je i poenta.                  Da bi bili uspešni i srećni moramo biti „sami svoja inspiracija“, pa šta je lepše nego kad sam sebe inspirišeš za nešto veliko u životu, a sve je veliko. Ne postoje male stvari u našim životima, ni jedna stvar nije manje vredna od druge. Sve su iste vrednosti samo mi biramo kojoj ćemo se više posvetiti.

A ja se posvećujem  trenutnoj i ništa me ne može skloniti od nje, ona je sada prva na mojoj listi osvtarivanja. A znate šta, kada nju privedem kraju ostale će je „uhvatiti za ruku“.

I za sam kraj, verujte u sebe čak i kada niko ne veruje u vas, jer i oni trebaju u sebe verivati a ne u druge.

Оставите коментар