Pokloni za koje se živi

Poklanjati znači davati deo sebe i svoju ljubav drugima, te se zaista poklonu u zube ne gleda. Šta god nam neko pokloni, dato je iz dubine duše kako i treba biti. Kada pričamo darivanju najviše volim one neopipljive rukama ali opipljive srcem. Takvi bude one sakrivene emocije u nama koje ne možemo u datom truntku kontrolisati.

Zagrljaj je jedan od posebnih poklona koji želim uvek i svuda, spajanjem srce naše emocije postaju snažnije a energija jača. To je osećaj pravog davanja i prepuštanja sebe. Grliti se treba svaki dan, jer tako jačamo naše srce i živimo duže.

Lepa reč i savet takođe poklon koji budi sreću i zahvalnost u nama. Nekada je to ono što nam je baš potrebno da bi se osećali bolje i pomogli sebi. Trebamo znati kada je dobro darivati savet, ali lepu reč poklanjajmo uvek.

Osmeh ta zakrivljena linija na licu daje i više nego što mislimo. Osmeh daje samopouzdanje i sigurnost u sebe, zato ga delite uvek. Koliko puta mi je osmeh čak i nepoznatog putnika promenio dan iz korena. A tek osmeh osobe koju volim, i uvek bih uzvratila na isti način, još većim osehom.

Trud- bez obzira o čemi se radi, jedan od najlepših poklona je kada se neko trudi za tebe i kada se ti trudiš za nekoga. Bila to skuvana kafa, osećaj je za poželeti. Skuvati čaj nekome ko je prehlađen je i više od samog truda. Kada ne znate kako da nekoga iznenadite potrudite se makar malo za njega, biće dovoljno.

Pažnja- nije isto što i trud, pažnja je onaj mali trenutak hvatanja za ruku pri naletu jakog vetra ili odbijanje kolača jer si alergičan na njega. Pažnju poklanjajmo svaki dan, kroz sitnice i velika dela. Sa pažnjom mi rastemo.

Zajedničko vreme– je poklon koji niko neće odbiti i svi ga žele više nego bilo koji drugi poklon. Imati vremena za druge i provesti ga zajedno je meni nešto najlepše. Tad poklanjaš zaista sebe, a mi više značimo od bilo čega.

Šolja se slomi, igračka dosadi, auto pokvari, ali čovek ostaje u srcu zauvek.

Nikome od nas ne nedostaju predmeti i materijalne stavri, već nam nedostaju one prave vrednosti za kojima žudimo. Živa reč, dodir, osmeh ljudi do kojih nam je stalo.

adult-1846428_1920

Pozdrav!

0 thoughts on “Pokloni za koje se živi”

Оставите коментар