Pokreni emociju u sebi

Neki poslovi sami od sebe dođu do nas, kao i ljudi, a za neke se pak trebamo malo više potruditi. Bilo kako bilo, sve što je zaista stvoreno za nas to nam dolazi kad-tad. Ono što većinu muči pri zadobijanju poverenja kod drugih ili obične prilike je način na koji se trebaju pretstaviti.

Šta god da je upitanju, emocije su rešenje. Bura koja se kuva u nama kada trebamo doneti odluku ili uraditi nešto nama jako važno, često ostane samo u nama duboka zakopana i potisnuta. Živa smo bića i osećamo jedni druge, i uvek u dubini duše znamo kada nam se neko zaista otvori. Kada pusti svoje emocije da teku kao reka, dok se telo opušta. Tačno se može videti trenutak kada ramena sama padaju i postaju opuštena, a lice prestaje imate vištački izraz. Tada postaje sve lakše i lepše. Emocije puštene na slobodu, a reči iskrene i čiste koje privlače sve što vam je zaista potrebno. Mnogo lakše i bolje se sklapaju prijateljstva a i poslovi ako su prisutna osećanja, bilo da je to tuga ili sreća. Čovek ne može ostati hladan u prisustvu emocije. Čak i da te nije planirao za člana tima, tvoja emocija to može promeniti.

Iskrene emocije i osećanja se prepoznaju, pa tako znajte da ako pokušavate uhvatiti nekoga na sažaljenje, teško će upaliti. Čak i da vam poveruju, veoma brzo ćete biti razotkriveni, jer lažne emocije ne možete kontrolisati.

Sve što radimo i stvaramo moramo raditi zaista iz dubine duše, jer tada ukus postaje slađi i jestiviji.

Hrana koju kuvamo sa pažnjom i osećanjima je mnogo ukusnija od hrane koja je eto tako skuvana. Prisutnist emocija je od značaja za naš život i razvoj, a ako ih potiskujemo mi ih ustvari ubijamo. Zajedno sa njima jednim delom ubijamo i sebe, stvarajući sebi osećaj knedle u grlu. Suze oslobađaju našu energiju, čiste i izbacuju iz nas prljavu enrgiju koja se taložila. Svaka naša suza nas čini čistijim i snažnijim ljudima, a ne kukavicama. A svaki naš osmeh nastao jer smo se očistili. Ne očekujte da se možete večno smejati i nikada ne plakati, jer je to zaista nemoguće.

Ako ne znate da pokrenete emocije onda ih zapišite na papir, pišite dok vam teret ne padane sa leđa. Pišite dok ne postanete par kilograma lakši, i izbacite sve iz sebe što usporava i remeti vaš napredak. Doživećete onaj osećaj smirenosti i slobode, bez misli koje vam se vrzmaju po glavi.

Pokreni emociju u sebi, i pusti da te emocija vodi gde ona želi.

Pozdrav!

Оставите коментар