Praznici postoje da bismo napredovali

Moram priznati da sam odmarala više nego što mi je odmora bilo potrebno, a možda samo tako mislim. Bilo kako bilo vraćam se normalnom životu spremna i motivisana. Praznici su mi pomogli da kako u odmoru tako i na donošenju važnih ciljeva i odluka za dalji period. Prošla godina je bila jedna od mojih najbojih ali ova mora biti još bolja.  Biće teško ali se neću povući i odustati. Spremna sam napraviti čuda.

Veći deo praznika sam provela sa porodicom i tek tada sam videla koliko se moj život promenio na bolje kao i ja sama. Uvidela sam šta mi prija, šta mi manje prija i šta mi više uopšte ne prija. Odmori i praznici naš često upoznavaju sa nama samima, stvarajući nam izazove sa kojima se moramo izboriti. Ranijih godina te izazove nisam uopšte volela, a sada ih jedva čekam jer me oni čine boljom i uspešnijom osobom. Uče me da su često male stvari potrebne za veliku sreću. Spremena sam i svesna da svaki moj sledeći praznik i odmor će doneti veće izazove, a isto tako sam svesna da ću ih bez većih poteškoća savladati.

Ove godine sam sam po prvi put napravila česnicu i da uspela mi je i bila je preukusna. Strah da neću uspeti je postojao ali sam se izborila sa njim, kao što ću se na dalje za sve ostalo boriti. Moram priznati da mi je nedostajalo pisanje i da sam u par navrata započinjala tekstove, ali sam ipak želela svoje vreme posvetiti ljudima koje ne mogu često videti. Želela sam biti zaista prisutna i svesna svakog trenutka u kom sam se nalazila. Moji tekstovi jesu ja i oni neće otići iz mene, pa sam ih noću kada bih legla pisala u glavi…

Ovaj odmor mi je još jednom dokazao da ono što želim to i privlačim, ali i odbijam. Pa sam odlučila da manje odbijam a više da privlačim, ono što mi je zaista potrebno. Takođe sam shvatila da je stres najgori čovekov neprijatelj i da tebamo težiti njegovom suzbivanju. On nas parališe i sklanja sa pravog puta, a vodi putem bez smisla i kraja. U nama stvara buru loših emociija, i umesto da puknemo i izbacimo ga iz sebe mi ga često hranimo u nama. Suze nisu trenutak slabosti, suze su trenutak hrabrosti u kome izbacujemo sve loše iz sebe i postajemo čisti i istinski srećni. U životu mora biti i suza i smeha, pa makar se obe stvari dešavale u isto vreme.

Ovaj prvi tekst u 2020 godini sam htela napisati baš ovako, sa puno motivacije i hrabrosti za neke nove početke koji se dešavaju uvek, bez obzira na datume. Za neke nove pobede i uspehe…

Ove godine sam izvukla novčić i posao, i spremna sam na sve izazove koji su preda  mnom.

organizer-791939_1920

Pozdrav! 

 

2 thoughts on “Praznici postoje da bismo napredovali”

Оставите коментар