Probudi se!

Kakve su ti misli trenutno? Da li spadaš u grupu ljudi koja očajava i misli da je ceo svet protiv njih? Opireš se i padaš u očaj i beznjađe, dok sam sebi kopaš rupu propasti. Svi su ti krivi i izlaz ne da ne vidiš nego ga ne možeš ni zamisliti. Misliš da si sledeći i čekaš trenutak kada će ti „neko“ zakucati na vrata i povesti te sa sobom. Tamo gde su mnogi isti kao i ti, tamo gde ima izlaza ali ga ne želite… Probudi se odmah iz tog groznog sna!

Ili možda spadaš u drugu sortu kojoj je svejedno šta se dešava. Živiš život kao do sada, samo sa malim smetnja. Ti ipak ne obraćaš pažnju na njih i preskačaš ih bez većih problem. Neutralna si osoba koja ne vodi nikavu polemiku i ne počinje prva razgovore o trenutnom stanju u svetu. Kao da te nije briga, iako u dubini duše znaš da nije baš tako. Ne misliš da se svet okrenuo protiv tebe ali te nešto kopka onda kada ostaneš sam sa sobom. Iz tog razloga nisi često sam. Što vas je više, to ti lakše preskačeš prepreke… Veruj mi da nećeš moći tako dugo, zato se probudi iz tog glupog sna!

A ustvari svi trebamo biti svesne osobe, bez straha ali i sa njim. Gledajmo ovaj period kao najbolji do sada, jer možda više nećemo imati prilike. Za šta? Za promene, za sebe, za druge, za svet. Razvijajmo se i pokažimo koliko smo snažni i koliko možemo. Sada je vreme samo naše, zato ga ne traćite, već ga koristite pametno. Budimo svesni da nas planeta zemlja upozorava na nešto mnogo strašnije od trenutnog. O da, i te kako postoji gora situacija od trenutne. Gledajmo ovo kao poslednju šansu za iskupljenje svih naših grešaka koje su počinjene do sada…

Vreme je početi voleti sebe i druge. Vreme je početi ceniti prave vrednosti koje smo do sada uzimali zdravo za gotovo.

Probudimo se, dovoljno dugo smo bili svesno slepi!

Pozdrav!

Оставите коментар