Programiranje uma

Današnji tekst će biti svima poznat, biće to jedan kliše tekst. A zašto sam onda rešila pisati o nečemu već izlizanom, da li sam svesna da ovo uopšte ne privlači čitaoce? Pa evo rećiću vam, razlog je i više nego jednostavan i veoma logičan. Ljudi su ovu temu zapostavili i ne bave njome, a jako je bitno znati kako naše reči i misli utiču na mozak i kako na jednostavan način programirati to pametno čudo u glavi. Pa zato sam odlučila približiti ovu temu svima, i na prost način objasniti kako često sami sebi odmažemo mislivši da pomažemo.

Mi kao živa bića uopšte nismo kompikovani, komplikacija nastaje kada se potisne zdrav razum i prestane se ići srcem. Srce je pokazatelj da li smo na pravom putu ili ne, a pošto ga često ne slušamo već se oslanjamo na razum, onda se mozak mora programirati da nam ide u koris a ne u štetu.

Kako sami sebi odmažemo?

Mi to zaista ne želimo, ali to radimo. Odmažemo sebi tako što nam je fokus loš, a da toga nismo ni svesni. Umesto da se fokusiramo na ono što želimo, mi često stavljamo akcenat na ono što ne želimo. Pa tako ako kažemo da ne želimo nešto bitno zaboraviti, često se dešava da nešto zaista bude zaboravljeno. Zbog čege se to dešava? Naš mozak ne registruje svaku reč koju mi izgovorimo ili zamislimo, a pogotovo reč NE koju često govorimo. On prosto preskoči tu reč i koncentriše se na sledeću.

Iz tog razloga, moramo biti konkretni i pažljivi sa rečima. Budite svesni da sve što kažete je ostvarivo, uz pomoć zakona privlačanja. Taj zakon smo mi, naše misli, stav, ponašenje i emocije.

Prestanite da odmažete sami sebi i kriviti druge za vaše neuspehe, budite jaki i priznajte da ste sami krivi i ne bežite od toga. Na lak način se sve da ispraviti, pa zato menjajte svoj način govora i svoje misli.

Fokusiraj se na ono što želiš

Reci glasno sam sebi da želiš biti najbolji.

Počnite sa željom, recite šta želite ostvariti i ne pominjite ono što ne želite. Umesto “ nemoj zaboraviti „ reci “ ponesi „, razlika je ogromna i baš tada se počinju dešavati stvari koje zaista želiš. Fokus je najbitniji, i naš mozak pamti samo ono na šta smo celim telom i dušom fokusirani. Nikakva filozofija nije potrebna da bismo živeli savršen život.

Uz pomoć pozitivne energije proces programiranja mozga će biti mnogo lakši, ako niste pročitali tekst na pomenutu temu, link se nalazi ovde . Bacite pogled sada na pomenuti tekst ili kada pročitate trenutan do kraja, jer je energija alat ka uspehu.

Čak i najteže situacije se mogu prevazići ovom metodom, samo je potrebno vreme i rad na sebi. Umesto što bismo se narvirali ako nam se želje ostvaruju sporo, to vreme možemo potrošiti na mnogo bolji način. Pored stvari koje nam čine lepim, moramo se posvetiti i onim koji nam zadaju muke ali nas čine uspešnijima. Programirajte mozak tako da vam što manje nešto stvara napor i nelagodu, i pokušajte sve gledati na što pozitivniji način. Nije sve tako crno, često je jako šareno i prijatno. Sve je do nas samih!

O nekim temama bih mogla pisati večno, ali to nije potrebno. Nekada je mnogo bolje objasniti u par prostih rečenica nego pisati romane tamo gde roman nije potreban. Čovek treba na što kraći i delotvorniji način stići do rešenja, pa tako ja sada završavam ovaj post o programiranju uma. A vi sledeći put kada se budete uplašili da će vam se nešto loše desiti, izgovorite baš suprotno od toga i recite naglas šta iz dubine duše želite.

Započnimo svaku rečenicu sa: JEDVA ČEKAM DA…

Pozdrav!

4 thoughts on “Programiranje uma”

Оставите коментар