Sitnice i detalji

DSC_0026Rečenica: ja sam uspešan/na  može imati najmanje hiljadu značenja. Većina će je povezati sa novcem, neki sa zdravljem, neki sa decom… i najmanji procenat ljudi će je povezati sa svojim iskrenim zadovoljstvom, koje se ne baziraju ni na čemu od navedenog, već na sitnicama . Pitanje koje bih očekivala odmah iza predhodne tačke je: kako to?, prosto da prostije ne može biti.

Da bi čovek bio zaista uspešan mora znati ceniti sitne stvari i uživati u njima. Jer samo tada se stvara onaj famozni osećaj sreće, i naravno ko može videti sitnice i detalje taj je i stvoren za velike stvari. (Kome nije dosta čokoladica taj će nakaradno pojesti celu tortu jer ne zna kada treba da stane, bar na trenutak. I posle toga će mu biti muka.)

Od nečega se mora početi a počinje se od sitnica, jer one su nam ‘bogom dane’. Ja smatram da su sitnice i detalji najbitniji za srećan i uspešan život. Jedan od razloga je taj što nam daju najveće i prave odgovore. Da, male stvari nam daju prave odgovore baš iz razloga što ih ne vidimo tako lako već se moramo i te kako potruditi. Prihvatajte ih i budite zahvalni kad’ ih primetite. 

Zato uživate u običnoj šetnji sa dragim ljudima jer ne znate šta će vam život sutra doneti.

*Delite sa drugima sve što možete, jer ne znate kada će vama zafaliti.

*Cenite svaki poklon koji dobijete, jer je zaista od srca.

*Budite srećni kada vidite dokle ste stigli, jer život vam sigurno sprema nove puteve.

*Cenite svaki dinar, jer od njega nastaje veliki novac.

**Budite ono što jeste, a ne ono što neko drugi želi. Jer uspeh nije njihov već je samo vaš.**

Оставите коментар