Šta je to što opušta i smiruje?

U ovo brzom životu u kome stalno negde žurimo i jurimo moramo imati ili raditi stvari koje nas opuštaju i smiruju. To ne moraju biti skupocena putovanja i boravci u hotelima gde se nekada znamo umoriti nego zaista odmoriti. Za pravi odmor od svega nam nije potreban novac niti bilo ko. Potrebno je samo jako želeti odmoriti se i opustiti.

Ja praktikujem nekoliko metoda opuštanja posle napornog dana, a i dan mora biti naporan da bih poželela opustiti se. Neko sam ko ne voli biti sam, makar tako pričam ali se drugačije osećam. U dubini svoje duše volim da provodim vreme sama sa sobom i to vreme je za mene dragoceno.  Nisam vuk samotnjak ali sam neko ko ceni vreme provedeno sa sobom. Jako je bitno i korisno posvetiti se samo sebi u nekom periodu dana, jer jedino tako možemo upoznati svoje potrebe. Tako ćemo saznaćemo šta nam prija a šta ne prija, uz kafu i priču. Za razgovor sa sobom nije potrebna meditacija, potrebna je hrabrost i strpljenje oslušnuti svoje srce.

Da bi smo se osećali dobro moramo raditi stvari koje volimo ali i one koje ne volimo. Često se dešava da ono što ne želimo uraditi prija našem telu i duši, a da toga nismo ni svesni. Ono što provereno meni prija je čitanje knjiga i pisanje, dugo tuširanje, spavanje i šetanje.

Dan nije propao kako većina kaže ako nije ispunjen raznim aktivnostima, dan nije bio dobar jedino ako smo se osećali loše.

Vodite se uvek ovim, jer nismo svi isti a u tome i jeste čar. Spavajte kada vam se spava, pa čak i prespavali ceo dan. Možda je vaše telo umorno od svega što je predhodnih dana učinilo ili se možda sprema za nešto što tek sledi. Ne znate, ali pratite svoje potrebe i ne odupirite se. Vaš um i vaše telo sve pamti, i vraća duplo. Znate onaj osećaj kao da lebdite, nekako vam je čudno i lepo u isto vreme. E to je osećaj opuštanja i smirenosti i tom osećaju trebamo težiti. A čudno je to što nam je za njega jako malo potrebno, skoro pa ništa sem malo posvećene pažnje samom sebi.

Kako mislimo smiriti i opustite ljude koje volimo ako mi to nismo? Nije sebično ako želimo nešto učinti za sebe pre nego za druge. Tako i treba, tek tada možemo pomoći nekome. Nemoćni ne možemo ništa, sem još veće nemoći. Volite sebe. Recite sebi to, osećaj je divan. Da, biće vam čudno da to izgovorite naglas ali vredi.

Tada ćete saznati šta vas zaista opušta i smiruje.

Ljubav prema samom sebe.

Snowboard Canada's - RELAX.mp4_snapshot_03.55_[2012.11.22_16.46.32]

Pozdrav!

2 thoughts on “Šta je to što opušta i smiruje?”

Оставите коментар