Šta leči dišu? – Jonna Jinton

Poprilično dobro sam oduvek znala šta je ono što smiruje i pokreće moju dušu, a sada sam u to sigurna. Sve što nam je potrebno dolazi u pravom trenutku, pa tako je do mene došla žena puna inspiracije i života. Osoba koja je probudila sva moja čula, iako dosta toga nisam razumela. Nisam znala ko je ona, odakle je, niti njenu životnu priču, ali jedno jesam, ona je dar. Jonna Jinton, žena koja zaista živi život. Ona ima svoj YouTube kanal na kojem deli sa svima nama svoj život u želji da se osvestimo i počnemo voleti i živeti. Za nju vam poznavanje jezika nije potrebno, jer ona priča srcem i dušom. Sve ćete osetiti u sebi, i nećete želeti da taj trenutak ikada prestane.

Zašto sam Vam ispričala kratku priču o Jonna Jintom? Zato šta sam osetila sebe i onaj momenat opuštenosti za kojim svi težimo. Pitate se šta ona predstavlja i radi, a da me je toliko dirnulo. Ona predstavlja prirodu, šume, reke, jezera, drveća…Ona živi daleko od grada, u miru. Priroda je ono što nas opušta i daje snagu za životom. Drveće prepuno zrelih plodova, livade prošarane  cvećem i cvrkut ptica koje proizvode najlepšu melodiju.

Svaki put kada bih šetala parkom prepunim zelelenilo moje srce bi mi reko da je to ono što zaista želi i zahvalilo bi mi se. Mi smo stvoreni za  život u prirodi, a veštački pokušavamo nas naučiti na nešto drugo. Mi smo bića koja imaju slobodu otići gde god želimo i kada god želimo. Ali takođe smo bića koja su izmislila granice za sve u životu. I time nesvesno nas stvorila ovakovima kakvi smo sada.

Svako od nas bira kako će živeti, a ako se kojim slučajem zaboravi pa krene pogrešnim putem, tu su ljudi kao što je Jonna koja stog trena vraća u zonu kojoj zaista pripadaš.

Nemojte težiti biti isti kao većina, već težite da se od te većine što više razlikujete. Ne stidite se svojih postupaka koji su drugačiji, već budite ponosni što stvarate ono što vam zaista prija. Ne stidite se ako ne znate današnje modne marke, pevače, rijaliti igrače, jer ih ni ja ne znam, ali znam neke prave vrednosti i ljude koji su zaboravljeni. Ja ne moram znati kakvo je stanje u izmišljenom svetu koji je nametnut, ali moram znati ono što moje srce traži od mene. Budimo svoji, i pokažimo svetu da još uvek ima nade za ovu prelepu planetu punu rajskih vrtova koji nas nestrpljivo iščekuju.

Pozdrav!

Svetlana Pantović

 

 

2 thoughts on “Šta leči dišu? – Jonna Jinton”

Оставите коментар