Svaki dan je poseban

Novogodišnje odluke, obećanja, promene su svake godine prisutna kod većine ljudi. „Nova godina-nova ja“ ostane samo na toj popularnoj rečenici.  Nova godina ne bi trebala da bude trenutak kada se donose bitne odluke, već trenutak kada se slave sva naša dostignuća iz predhodne godine. Bitne odluke i promene se počinju i završavaju svaki dan, i taj dan ne mora biti ponedeljak niti prvi dan u mesecu, niti 1. januar.

Kada nešto želimo poboljšati ili promeniti na sebi, počinjemo raditi odmah malim koracima. Neka taj proces traje i par godina, bitan je kontinuitet. Najgora stvar koju možemo uradii je lažno obećanje sebi. Prvi januar je isti kao i 31. decembar, pa je u redu i tada misliti na promene.

Takođe je bitno biti srećan i sa ljudima koje volimo i kada nije neki praznik, poenta je ponašati se i raditi najbolje što možemo svaki dan u godini. Kupujmo poklone i kada nisi rodjendani i praznici, to su sitnice koje ljudima znače. Čestitajmo sebi i drugima svaki nov dan koji svane, radujmo se svakom narednom. Pevajmo, igrajmo i popimo po koju čašu i kada za to mislimo da nemamo razlog. A razloga ima uvek samo što ih  mi ne vidimo. Jedimo omiljenu hranu i jedimo puno slatkiša, spremajmo torte i kolače bez povoda. Okupimo se i pričajmo do jutra, i volite se bez prestanka, uvek. Grlite decu i ljubite ih i poželite im sreću svakog dana. Oblačite se lepo i izgledajte lepo čak i kada ste sami kod kuče, zbog sebe ne zbog drugih. Gledajmo crtane filmove i komedije više nego horore…..

Ne treba nam povod za život, uživanje i sreću. Možemo to biti uvek, samo smo to zaboravili. Ne budimo ograničeni i ne živimo po izmišljenim propisima. Idite na more leti a na skijanje zimi, pravila ne postoje. Jedino je važno ceniti sebe i druge koji cene vas. I zajedno pomerajmo granice koje su izmišljene.

Ne brojte godine, brojte trenute, niko nije previše star ni zašta što može. Nema ograničenja, ograničenja su u nama. Sami sebi krojite život po meri, jer svako za sebe zna najbolje.

fantasy-3077928_1920

Pozdrav!

0 thoughts on “Svaki dan je poseban”

Оставите коментар