Trening kao lek

U zdravom telu zdrav duh.

Danas jedan kraći ali jako bitan tekst ako želimo biti najbolja verzija sebe.

Često pričam kako je važno upoznati samog sebe iznutra  i proučavati sopstvenu dušu. Pa je red da pomenem i telo. Koliko god nam je nekada teško pomeriti se i ustati iz toplog kreveta ili udobne fotelje, naše telo za tim žudi. Našem telu trebaju vežbe.

Treninzi u teretani

Ja lično preferiram od skoro teretanu i zaista se osećam mnogo bolje. Dosta sam spretnija i manje se umaram, i što je najbitnije zdravija sam. Koliko god da su mi treninzi nekada teški i naporni, osećaj je zaista fenomenalan. Prvi dani kada sam počela trenirati su bili pakleni i verovari ili ne, problem nije bilo moje telo već moj mozak. Odjednom sam zahtevala nešto na šta on nije navikao pa je sve te moje naredbe odbacio istog trena. Pa sam zato odlučila da ne treniram samo svoje telo već i svoj mozak. On je najbitniji faktor za sticanje željenih rezultata. Svaki put umesto što bih rekla sama sebi da nešto ne mogu, tu misao bih prekinula pre nego što bih je izgovorila i zamenila bih je još jednim ponavljanjem vežbe koju trenutno radim. Ovde pričamo o realnim vežbama i težinama, svako od nas će osetiti kada je zaista nešto ne izvodljivo. A da bismo znali šta možemo  i do koje granice trebamo ići pogledaćmo neki stručni video ili potražiti savet.

Zaboravite na sve što ste videli u modnim reklamama, filmovima i serijama. Zato što nije tako. Teško je i nećete izgledati lepo, ali ćete se osećati lepo. Boleće vas svaki deo tela, imaćete upale i jedva se kretati. Ali te upale i bolovi brzo prođu a ostaje lep izgled i osećaj u nama. Koliko god da vam je nekada teško, osećaj koji sledi jer ste uspeli i pobedili samog sebe je prava nagrada za koju vredi sve istrpeti.

Kućni treninzi

Dižem kapu svakome ko trenira kod kuće a ne u teretani. Zašto? Zato što vlada sam sobom. Mnogo truda i žrtvovanja je potrbno za redovno treniranje kod kuće, ovi treninzi znače da je ne postoji nikakva prekretnica u mozgu. Kada treniramo u teretani to je naša obaveza koju smo platili, pa je često novac razlog zašto redovno trniramo i ne izostaje. Kućni treninzi su potpuno drugačiji, nikome ništa nismo platili. Pa zbog toga često budu odloženi jer mislimo da ništa ne gubimo. A gubimo mnogo više od novca. Da bismo stekli naviku treniranje kod kuće potrebno vreme i strpljenje.

Ovde spadaju vežbe, joga, ples i sve što pokreće naše telo. Nije bitno koliko vremenski posvetimo pažnju svome telu na ovaj način, čak i pet minuta je bolje nego ni minut. Ne zaboravite da se mora i mozak i telo trenirati jer idu u paketu. A kada smo savršeni i u jednim i drugom segmentu tada možemo sve. Tada stvaramo nemoguće.

Pozdrav!

3 thoughts on “Trening kao lek”

  1. Post je sjajan. I sama vježbam, prvo sam počela na grupnim plates treninzima, baš zbog koncepta – ako platim, neću ih propuštati. Međutim, kasnije sam nastavila kod kuće, jer mi je više odgovaralo da se tako organizujem i to mi baš odgovara u smislu slobode – treniram kad hoću, koliko hoću i šta hoću. Svaka čast što si napisala post na ovu temu. Sve je odlično objašnjeno.💖

Оставите коментар