Vreme

 

vreme-sat (1)

Šta za tebe pretstavlja vreme? Da li sekundu koju otkucava sat na tvojoj levoj ruci dok cekaš pauzu za odmor? Da li je to plavo nebo koje vidiš kroz mali prozor ili su to možda svi provedeni trnuci ispod istog tog neba sve dok se noć ne spusti. Ili možda baš ta noć i ti koji odlaziš u krevet zajedno sa njome? Mozda je to neko, nečiji osmeh, nečije oči i ti u njima. Beskonačno čekaje nečega-nekoga, i odlazak na daleki put i ponovni povrataku rutinu. ..

Vreme je sve ono vredno, sve što se u životu može dogoditi. Radost i tuga u isto vreme, osmeh pomešan sa suzama i ljutnja zajedno sa čežnjom.. Ona pesma koja se čuje u daljini i izaziva noge na igru bez kraja. Priča koja  stvara slike u glavi i osmeh na licu. Rodjenje nekog tvog bližnjeg, njegov početak i tvoj poseban trnutak.  Kiša koja je iznenada počela da pada dok sunce polako nestaje iza oblaka. I ti koji otvaraš kišoran..

To je on sto je stvorilo nas i sto mi stvaramo i dalje, jer vreme smo mi. Za nekoga dugo, a za ne koga i  suviše kratko.. Za mene taman..

Оставите коментар