Zameni negativno NE MOGU sa pozitivnim MOGU

Krenuću odmah sa činjenicama koje su vezane za mene, počela sam stalno govoriti da nešto ne mogu. Počela sam govoriti da ne mogu i kada mogu i kada ne znam da li zaista mogu ili ne. Ali neč “ ne mogu “ je konstantno bila u meni i izlazila iz mene naglas, pa sam onda zaista počela da verujem u te reči i postala sam “ ne mogu “ osoba. Mogu vam reči da mi se ta osoba nije ni malo dopala, bila je tužna, ogorčana, usporena i ne motivisana. Odgovore zašto sam takva sam tražila svuda, a našla sam ga na dobro poznatom mestu, u sebi. Tada sam rešila zameniti NЕ МОGU sa MOGU. Da je lako nije, da treba vremena treba, ali da je lep osećaj i da se menjemo iz korena- istina je.

Ako smo neke reči toko puta vrteli u glavi ili ih naglas izgovarali, moramo biti svesni toga da one neće moći odjednim nestati i pustiti nas. One su našom voljom ( iako to čudno i ne istiniti zvuči) postale deo nas, postale mi. Pa je put zato malo teži ali izvodljiv.

Prvi deo putaOno što možemo na samom početku učiniti je zameniti reč “ ne mogu “ sa neću, ne želim, neću jer sam, ne bih itd. Deluje lako i po malo glupo ali je baš suprotno. Jer je problem baš u tome što često NEĆU menjamo sa NE MOGU, smatrajući da će neko mnogo bolje prihvatiti to da mi nešto želimo uraditi ali nemamo dovoljno snage. Ne razmišljaći da upravo tako sebi govorimo da nismo dovoljno dobri za to nešto, mislivši da radimo pravu stvar. Lakoću koji u trenutku osetimo jer smo se pod znacima navoda nekome opravdali, jako brzo zameni praznina i negativnost u nama. Sami smo sebi spustili cenu i vrednost a da za to nije bilo potrebe. „Neću zato što“ je prvi dobar korak pri vraćanju samopouzdanja i ličnosti. Pokušajte, biće teško na početku i nećete baš uvek moći igovoriti reč koju ste želeleli ali ćete se osećati mnogo bolje. Možda ne istoga trenutka ali da na duže staze da. Ovako počinjemo poštovati sebe.

Drugi deo puta- Polako kako vreme prolazi i Vaše “ ne mogu “ je zamenjemo sa drugom rečju sa “ ne „, to “ ne “ se mora polako gubiti iz našeg govora. Kada kažem gubiti, tada mislim na nas same i na naše “ Ne “ koje pričamo sami sebi, mišlivši da nešto zaista ne možemo. Ali se takođe može odnositi i na druge, pa tako rečenica može početi sa “ Zaista bih to želela odraditi ali imam obavezu koja mi je zaista važna“, ta obaveza je rad na sebi koja mora biti na prvom mestu.

Treći deo puta- U kom se u potpunosti odstaranjuje NE MOGU, NEĆU… i menja pozitivnim MOGU. Hrabro i čvrsto govoriti sebi reč MOGU za sve i postati “ mogu “ osoba, koja zaista sve što poželi može ostvariti. Često sebe podcenjujemo, a možemo uraditi i reći mogo više nego što mislimo, e pa poeneta je početi verovati sebi i složiti se sa istinom koja je u nama.

Reci hrabro da možeš napisati knjigu, raditi posao koji želiš, trenirati i jesti zdravu hranu, pobediti na takmičenju, biti uzoran roditelj, imati sve što ti padne na pamet. Reci hrabro da možeš voleti uvek, i ne sputavaj sam sebe zato što misliš da nisi dovoljno dobar.

NAJBOLJI/A SI!

banking-business-checklist-commerce-416322

Pozdrav!

Оставите коментар