Zašto baš ja?

 

2

Ko sam ja, zašto sam baš ja ja, koja je moja svrha postojanja, koji su moji ciljevi, koliko mogu i šta upšte želim? To su pitanja koja neumorno postavljamo sami sebi u nadi da će nam neko dati odgovor na njih. I kako vreme prolazi vidimo da ne dobijamo odgovore ili dobijamo ali nezadovoljavajuće. Tada shvatamo da radimo nešto pogrešno..

Prvi korak jeste baš taj, da sebi postavimo ova pitanja, jer upravo tada dajemo signal da želimo razlog našeg postojanja na žemlji. Svi smo ovde sa nekim ciljem, i kroz život  sami taj cilj ispunjavamo. Upravo to, SAMI, mi smo ti koji trebamo da damo odgovore na već pomenuta i dobro znana pitanja. I kada to shvatimo, tada počinje sve. Traganje za svrhom življenja i našim doprinosima ovom svetu. Niko od nas nije ovde samo da bi fizički postojao, to je činjenica sa kojom se mnogi ne mogu pomiriti. Fizičko postojanje je samo pomagalo, ali ne i naša krajnja svrha.

Mi moramao prvo razotkriti sebe da bi shvatili našu svhu. Saznanjem šta volim a šta ne, u čemu smo dobri a u čemu nismo, mi smo sve bliži odgovorima. Život koji živimo smo upravo mi, on je naša želja koju smo izabrali pre samog nastanka. Neki su hteli da se iskuše i vide gde im je granica, samim tim i da doprinesu više pa su izabrali teže puteve do cilja. Čovek nije stvoren samo da bi trošio kiseonik, kojeg koliko god da ima može zafaliti, baš nekom ko ga zaslužuje i kome je više poreban. Zato treba stati i dobro se zapitati da li radimo korisne i ipravne stvari. Tek kada to otkrijmo možemo preći na viši nivo proučavanja sebe.

Kada smo otkrili sebe, zavirili u našu suštinu i iskopali one najsitnije i najdublje skrivene delove i želje tada sve to trebamo pretopiti u jednu celinu. Tada naše vrline i sposobnosti spajamo sa već postojećim zanimanjima i time stvaramo naš cilj za koji će nam trebati mnogo znanja i rada. I  sve ovo je samo naš prvi korak, ali onaj najteži i najhrabriji. Sa svakim sledećim ćemo sve više upoznavati sebe i osećati stvarno postojanje na žemlji. Uvidećemo da smo baš mi u ovom trenutku trebali biti tu i da ništa u životu nije slučajno…

1 thought on “Zašto baš ja?”

  1. Повратни пинг: Zašto baš ja? | Site Title

Оставите коментар