Želim nešto da te pitam

Zdravo, danas bih ti poslavila par pitanja na koja ćeš odgovoriti naglas ili u sebi. Ne, nije potrebno da mi odgovore ostaviš u komentaru, važno je da ih sebi daš. Pa da počnemo.

Kako se osećaš? Ne inače ili kako ćeš se osećati sutra, nego ovoga trenutka. Kakve ti misli prolaze kroz glavu ako ti je fokus samo na sadašnjem trenutku? Ako je odgovor „odlično ili dobro“, onda mi je jako drago zbog tebe. Samo nastavi tako i biće još bolje. A ako se ipak ne osećaš baš dobro, nemoj brinuti zbog toga. Nego mi reci šta ti remeti mir i stvara nervozu? Razmisli pa mi reci, imam ja svo vreme ovoga sveta.

Sada bih da te pitam, da li ti je jučerašnji dan bio bolji od današnjeg? Odlično je ako jeste, znači da ti dan ume biti odličan. Odlično je i ako nije, jer to znači da si danas bolje. Možda misliš da čudno reagujem na tvoje odgovore, ali samo ti se ipak to čini. Ne spadam ja u onu grupu ljudi koja će da kuka zajedno sa tobom, ja bih da rešim problem zajedno sa tobom.

A sada da te pitam, šta ćeš uraditi do kraja dana? Stani, nisam mislila na čišćenje, pranje, malterisanje ili plaćanje računa. Mislila sam nešto sasvim drugo, nešto vezano samo za tebe. Kako ćeš se posvetiti sebi? Hoćeš li pročitati neku knjigu ili ćeš malo dremnuti? Da li ćeš prošetati ili ćeš ipak napraviti toplu kupku samo za sebe? Da li ćeš popričati sam sa sobom ili ćeš igrati i pevati uz omiljenu pesmu? Uradi ono što će ti prijati, što će te opustiti i razveseliti. Da te pitam, da li posvećuješ sebi dovoljno vremena? Reci iskreno i meni i sebi, biće ti lakše. Sada je vreme da promeniš svoje loše navike i posvetiš se više sebi. Tvoja duša i telo će ti se zahvaliti, videćeš već.

A sada mi obećaj sledeće. Obećaj mi da danas nećeš mrzeti i vređati sebe. Obećaj mi da se nećeš upoređivati sa drugima, već samo sam sa sobom. Obećaj meni i sebi da ćeš biti iskren/a prema sebi isto onako kako si i prema drugima. Obećaj da ćeš malo više slušati svoje srce, a malo manje svoj ego. Obećaj sebi sve što do sada nisi…
Znaj da će te ovaj tekst, zajedno sa mnom uvek čekati ovde kada ti budu trebala pitanja. Mi se nikada nećemo umoriti i uvek ćemo te slušati, i učiti da sam/a sebe naučiš čuti. A ti nam pričaj, odgovaraj nam na pitanja na koja te ništa nismo pitali. Saslušaćemo te.

I za kraj, reci mi koja ti je boja prva pala na pamet? E ona oslikava tvoj trenutni život.

Pozdrav!

Svetlana Pantović

4 thoughts on “Želim nešto da te pitam”

Оставите коментар