Želju moraš otpustiti kao i sve ostalo

Ako želja nije ostvarena, znači da nije otpuštena. Odlučila sam pisati na temu neostvarivanja želja i očekivanja. Zbog čega se često dešava da nam skoro ništa ne ide po planu, a mi se sve više i više trudim? Problem leži upravo u tom prevelikom trudu.

Dobro poznato je da nešto moramo zaista svim srcem želeti da bi krenulo ka cilju pretvaranja želje u stvarnost. Često želje ostaju samo na željama, posle nekog vremena iščeznu i pretvore se u razočarenja ili još gore u prkos. Naša najveća greška je ta što smatramo da sve zavisi samo od nas i da želju moramo posedovati. Kada kažem posedovati, mislim na to da je čvrsto držimo i ne puštamo da nastavi svoj dalji put.

Da bi se želja ostvarila mi je prvo moramo otpustiti od sebe. Moramo prestati bespotrebno pričati o njoj i držati je za „ruku“. Moramo joj dati svoju slobodu, a ona će nam se za uzvrat ostvariti i pretvoriti u stvarnost. Evo jednog primera, zamislite da držite dete za ruku i očekujete od njega da samo ode u školu. Isto radimo i sa očekivanjima, držimo ih toliko čvrsto da ona počinju gubiti svoj indentitet. Pritom ih grdimo, vređamo i omalovažavamo i na taj način ne doprinosimo dobro. Konstantno govorimo da smo dali sve od sebe i umesto da idemo napred mi nazadujemo.

Često se desi da je nadograđujemo ili brišemo neke njene delove. Na taj način želja dobija potpuno drugi oblik, i mi je ustvari zbunjujemo. Ona pomnno čeka da završimo svoju priču, pomno nas sluša i dok sluša ona ne radi ništa drugo sem toga. Ako bi mi večno pričali o istim očekivanjima i manjali ih, ona se nikada ne bi ni desila. Želja nas nikada neće prekinuti, ali onoga trenutka kada dobije sve smernice i kada bude otpuštena ona će početio da se ostvaruje.

Toliko je lako, a toliko teško za razumeti.

Mi mislimo da ako o svojim željama ne pričamo stalno da to znači da ih ne želimo dovoljno ili da smo odustali od njih, ali prava istina je baš suprotno. Ako suviše često pričamo o njima, tada pokazujemo nesigurnost u sebe i želje koje imamo. Da bi nešto postalo naša stvarnost to nešto mora biti nezavisno od nas. Mora biti celina za sebe! Tada sve postaje lako i onako kako treba zaista biti.

balloon-3206530_1920

Pozdrav!

2 thoughts on “Želju moraš otpustiti kao i sve ostalo”

Оставите коментар